15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Виставка стіннівок

15 лютого закладі були заплановані та проведені заходи щодо вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У шкільній бібліотеці протягом тижня діяла виставка «Пам’ятаємо про подвиги воїнів-інтернаціоналістів». Була організована виставка дитячих робіт «Мій біль – Афганістан», де учні 5-11 класів представили своє бачення пекельної війни у малюнках та стіннівках.

Протягом дня всі бажаючі мали змогу відвідати музей військової доблесті і слави і переглянути експозицію «Герої-афганці нашого селища».

Класні керівники 2-11 класів провели уроки мужності, години спілкування «Кандагар і баграм, Кабул і Паршер – географія подвигу», «Афганістан болить в моїй душі», «Крізь пекло Афганської війни» та інші. На яких школярі дізналися про причини цієї війни та чому молоді хлопці із України та інших радянських республік опинилися у пеклі Афганістану. Діти читали вірші та слухали пісень, які болючим щемом пронизували серця кожного. Були переглянуті фрагменти документальних та художніх фільмів присвячених Афганській війні: «Афганська війна», «Звір», «9 рота» та ін.

Хвилиною мовчання учні вшанували тих, хто недожив, недоспівав, недокохав. Серед них і колишній учень нашої школи Підченко Сергій. До меморіальної дошки пам’яті Сергія Підченка (яка прикріплена на будівлі закладу) були покладені квіти та запалені свічки.


Кiлькiсть переглядiв: 154