Урок Добра

Вікторія Юріївна, кл.кер., передає посмішку із побажаннями

18 січня 2018 року в класному колективі 5-Б класу Андріївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 класним керівником Грицютою В.Ю. та практичним психологом Дуб О.І. був проведений урок «Миру і Дружби» у формі гри-тренінгу. Мета заходу: продовжити формувати у школярів понять «дружба», «взаємодопомога», виховання доброзичливого ставлення один до одного та до оточуючих.

У ході уроку учні працювали з картками на яких доповнювали речення:

«Друг – це той, хто…»

«Мир – це …»

«Я товаришую з …., тому що…» і тому подібні.

Вікторія Юріївна розповіла п’ятикласникам, що не всі діти на Землі живуть добре і щасливо: не мають сім’ї, страждають. І школярі розповіли, чи могли б вони допомогти цим дітям. Потім прозвучало питання: «Чому ми своїми руками інколи робимо погане, якщо ними можна робити добрі речі?». І за допомогою вправи «Моя думка» діти висловлювали свої думки щодо цього питання.

Практичний психолог, Дуб Ольга Іванівна, яка була запрошена на захід, розповіла дітям життєві історії про дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, і про те як добрі люди допомогли їм у боротьбі із недугами.

/Files/images/novini_2018/SAM_3350.JPG

Розповідь Дуб О.І., про допомогу іншим

Наприкінці уроку учні грали в гру «Ланцюжок побажань», за правилами якої передавали один одному картки із зображеннями посмішки та гарними побажаннями.

Після такого заходу, напевно, жодна дитина ніколи у своєму житті не насмілиться зробити комусь зле, адже скільки тепла та доброзичливості було в колективі під час уроку.

Миру і дружби, зичимо вашому класному колективу!!!

/Files/images/novini_2018/SAM_3341.JPG

Визначення учнями позитивних і негативних емоцій

Кiлькiсть переглядiв: 129